vineri, 9 aprilie 2010

***Stilul NAVY - Fusta "micul marinar" ***

Stilul NAVY - eleganţă pură si confort natural

Secretul este să nu ne îndepărtăm prea mult de la următoarele elemente definitorii ale stilului Navy/Nautical/Maritim sau Sailor :

alb, bleumarin, albastru, bleu (rar), alb cu bleumarin, alb cu albastru , bleu cu bleumarin;

dungi orizontale de aceeasi grosime (alb/bleumarin);

jachete cu unul sau două rânduri de nasturi (trei/sase nasturi), buzunare cu clapetă (flap pocket) si trei sau patru nasturi mici de metal la mansetă, gulere late, răsfrânte sau ascuţite, denumite în original blazer, boating jacket sau sport jacket (astăzi, asemănătoare sacourilor piloţilor, ofiţerilor de marină sau uniformelor yachting cluburilor);

sacouri albe;

in, stofe fine, mătase;

pantaloni drepţi si lungi sau capri (pantaloni ¾) bleumarin sau albi, dar uneori si gri, maro sau bej);

pulovere cu anchior în V bordat, cu guler bărcuţă sau malete (pulovere pe gât);

tricouri polo (tricou cu guler si trei nasturi în faţă);

jachete impermeabile boat;

accesorii: batice pătrate de mătase, cordoane împletite, pălării albe, ochelari de soare, embleme, sirag de perle, balerini, cizme din piele înalte până la genunchi, sandale legate cu bentiţe din material si talpă ortopedică din împletitură de rafie, panglici, bentiţe;

însemne nautice (ancore, steaguri, nave, catarge), insigne, nasturi metalici, embleme.

Designeri “prieteni” apropiaţi ai stilului Navy: Jean Paul Gaultier, al cărui tricou “marinar” este piesa sa definitorie, Ralph Laurent, designer american care a ridicat stilul Navy la rang de extremă eleganţă, Lacoste, companie franceză care are tricourile polo ca piesă de bază a tuturor colecţiilor sale de 76 de ani încoace, ori Nautica.

Stilul marinar este distractiv, simplu, dinamic si destul de non-conformist. Este un stil clasic, atemporal, folosind piese funcţionale care, indiferent de moda erei, ele vor fi intotdeauna la moda. Tricoul tipic francez sau "La marinière", are putere de a fi mereu la modă, iar în primăvara-vara anului 2010 nu face excepţie. In acest an este inapoi din nou, într-un mod mai clasic de a da o notă şic garderobei noastre.

Acest stil este adoptat si de mine: fusta midi din stofa albastru inchis, cu talie inalta, cu buzunare laterale... se inchide cu o fonta in fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu